Meghámozzuk a krumplit és a hagymát, mindkettőt cikkekre vágjuk.
Egy előzetesen beáztatott római tálat kikenünk zsírral. Beleborítjuk a kétféle zöldséget. Rárakjuk a fagyott zöldbabot (nem kell előtte felengedtetni). Sóval, borssal, finomra vágott vagy elmorzsolt borsikafűvel, petrezselyem zöldjével ízesítjük. Közé dugdossuk a gerezdekre szétszedett, de hámozatlanul hagyott fokhagymát, végül meglocsoljuk a maradék, felolvasztott zsiradékkal.
A felszeletelt húst megsózzuk, közé rendezgetjük. Ráöntjük az alaplevet, rárakjuk a fedőt, betesszük a hideg sütőbe. Szép lassan 160‑180 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és körülbelül két óra alatt puhára sütjük.
Utána levesszük a tetejét, felemeljük a hőmérsékletet, és 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.