Forrás: Pásztor Tünde

Ropogós szürkeharcsa-kockák rozspehely bundás zöldségekkel, vajban párolt céklával

Párolás: 30 perc – Sütés: 10 perc

Nyersen meghámozzuk a céklát, és körülbelül egycentis oldalú kockákra felvágjuk. Lábasba rakjuk 5 dkg vajjal együtt, finoman sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha lassan pirítjuk, nem kell alá víz sem.

Szükség szerint meghámozzuk a zöldségeket, majd körülbelül centi vastag csíkokra, szeletekre felvágjuk. Sós forró vízben előgőzöljük (vigyázunk, hogy ne főzzük szét). Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd papírtörlővel megszárítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat az elmorzsolt bazsalikommal, megforgatjuk benne a zöldségeket. Majd kiszedjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a rozspehellyel, kézzel kicsit rá is nyomkodjuk.

Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, belefektetjük a bundázott zöldségeket, és 180-200 fokos grillen rápirítunk. A harcsát 3-4 centiméteres kockákra felvágjuk. Besózzuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük.

kaloria 740 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.