Forrás: Pásztor Tünde

Ropogós szürkeharcsa-kockák rozspehely bundás zöldségekkel, vajban párolt céklával

PÁROLÁS: 30 perc – SÜTÉS: 10 perc – Nyersen meghámozzuk a céklát, és körülbelül egycentis oldalú kockákra felvágjuk. Lábasba rakjuk 5 dkg vajjal együtt, finoman sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha lassan pirítjuk, nem kell alá víz sem. Szükség szerint meghámozzuk a zöldségeket, majd körülbelül centi vastag csíkokra, szeletekre felvágjuk. Sós forró vízben előgőzöljük (vigyázunk, hogy ne főzzük szét). Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd papírtörlővel megszárítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat az elmorzsolt bazsalikommal, megforgatjuk benne a zöldségeket. Majd kiszedjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a rozspehellyel, kézzel kicsit rá is nyomkodjuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, belefektetjük a bundázott zöldségeket, és 180-200 fokos grillen rápirítunk. A harcsát 3-4 centiméteres kockákra felvágjuk. Besózzuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük.

Savanyú rokon
A rozs az egyik leggyakrabban használt gabona. 54% szénhidrátot és 9% fehérjét tartalmaz. Gazdag esszenciális aminosavakban. A középkorban a legkedveltebb kenyéralapanyag volt. Ma is szívesen esszük a rozs- (vagy rozsos) kenyereket, jellegzetes, savanykás ízét nagyon sokan szeretik. A liszt mellett fogyaszthatjuk magát a gabonát vagy a belőle készített pelyhet, mindkét terméket biolboltokban találhatjuk meg.

kaloria 740 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.