Egy fazékban felforraljuk a vizet a csipetnyi sóval és a vajjal. Ha felforrt, beleöntjük a lisztet, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Az a jó, ha minél több vizet el tudunk közben párologtatni belőle. Levesszük a tűzhelyről, és elektromos habverővel egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
A nyers tésztamasszát habzsákba kanalazzuk. Két sütőlemezre sütőpapírt terítünk. Mind a kettőre nyomunk egy-egy 20-22 cm átmérőjű körlapot a tésztából (sülés közben meg fog nőni). 190 fokos sütőbe toljuk. Öt perc múlva csökkentjük a sütő hőmérsékletét 170 fokra, és készre sütjük a lapokat. Hagyjuk kihűlni.
Kihabosítjuk a mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral. Belevegyítjük az eperlekvárt. A tejszínből habot verünk. Összeforgatjuk a két habot, végül belevegyítünk 20 dkg apróra vágott friss epret is. Az alsó lapot tortatálra rakjuk. Rákenjük a mascarponés krémet. A tetejét kirakjuk felszeletelt eperrel. Rátesszük a felső tésztát. Megszórjuk porcukorral.