Kikeverjük az élesztőt a mézzel és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk felhabosodni. Egy nagy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót és a nagyon finomra vágott rozmaringleveleket. Ráöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a maradék langyos vizet, és szorosabb kelt tésztát dagasztunk. Ha már szép fényes a tészta, hozzádagasztjuk az olvasztott langyos vajat is. Cipót formázunk belőle. Kiolajozunk egy tálat, belerakjuk, letakarjuk egy átlátszó fóliával, és hagyjuk kelni.
Kétfelé vesszük a megkelt tésztát. Az egyik felét vékonyra kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, a csíkokat kézzel gömbölyűre sodorjuk, majd kis pereceket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk durva szemű sóval. A tészta másik felét is vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojás maradékával, megszórjuk gazdagon köménymaggal és durva szemű sóval, majd pizzavágóval hosszú csíkokra vágjuk. Ezt is sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A kétféle sós süteményt hagyjuk kicsit kelni még, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és ropogósra sütjük.