Rózsa tányérdesszert

Rózsa tányérdesszert

Sima és kakaós piskótalapot készítünk. Ehhez három tojás fehérjét habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük 6 dkg cukorral. A tojáshabhoz vegyítjük, majd lazán belekeverünk 6 dkg sütőporral elkevert lisztet. A massza felébe 2 dkg kakaóport adunk, s a kétféle tésztából egy-egy lapot sütünk.
A mazsolát rumos, cukros vízben áztatjuk, a durvára vágott diót vajon megpirítjuk. A maradék 3 tojás sárgáját kikeverjük 6 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral és 6 dkg liszttel, felengedjük 5 dl tejjel, sűrű krémmé főzzük. Gyakran megkeverve langyosra hűtjük, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. A piskótalapokat a rumos mazsolával megáztatjuk, a vaníliás krémmel, valamint a pirított dióval rétegenként lerakjuk, kakaóporral meghintjük, csokoládémártással megöntözzük. Ez utóbbit úgy készítjük, hogy fél liter tejet felfőzünk 2 cl rummal, 15 dkg kakaóporral és 10 dkg cukorral. Beletördeljük a csokoládét, simára keverjük, végül az ételkeményítővel besűrítjük. A piskótás desszertet ananászkarikákra ültetett
eperfagyival, friss gyümölccsel és tejszínhabbal tálaljuk.

kaloria 920 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.