Rumos baba
A mazsolát beáztatjuk a rumba, az élesztőt 2 evőkanál langyos vízzel felfuttatjuk. Az átszitált liszt közepébe
mélyedést nyomunk, beleszórjuk a cukrot meg egy csipetnyi sót, majd hozzáadunk 2 egész tojást és a felfuttatott élesztőt. Rugalmas tésztává összedolgozzuk, azután hozzáadunk még egy tojást, azzal tovább keverjük,
végül az utolsót is beletesszük, amelyet ugyancsak eldolgozunk. Belegyúrjuk az olvasztott vajat, és belekeverjük a lecsepegtetett rumos mazsolát.
Kisebb méretű sütőformákat kivajazunk, megtöltjük a tésztával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig sütjük. Ha kész, azonnal rácsra borítjuk a süteményeket, és hagyjuk kihűlni.
Szirup
A cukorból 5 dl vízzel, a kettéhasított és kikapargatott vaníliával meg a reszelt citrom- és narancshéjjal sűrű
szirupot főzünk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a rumot. A süteményeket meglocsoljuk a forró sziruppal, és egy
tálcára tesszük. Miután kissé kihűltek, újra meglocsoljuk, amíg a szirup el nem fogy.
Tetejére
A baracklekvárt felforrósítjuk, elkeverjük a rummal, és bekenjük vele a sütemények tetejét. Tejszínhabbal és friss idénygyümölccsel díszítve kínáljuk.