Ez az egyszerű aprósütemény azon túl, hogy jól mutat a karácsonyi terített asztalon, vendégváró falatkának is kitűnő.
- A vajat elkeverem a cukorral, egészen addig, amíg fel nem olvad benne. A liszthez hozzáadom a sót, fahéjat,
tejfölt és a tojássárgákat, az egészet jól összedolgozom, majd a vajas-cukros masszával gyorsan összekavarom. A tésztát hűtőszekrénybe teszem, és két óráig pihentetem. Ha jól lehűlt, lisztezett
gyúródeszkán a tésztát kinyújtom, és pogácsaszaggatóval karikákat szaggatok belőle. Tepsire rakom, és meleg sütőben 20-25 percig sütöm. - Ezután már csak az összeállítás vár rám: a kihűlt karikákat
a töltelékkel megkenve kettesével összeragasztom, a csokoládémázba mártogatom, és hámozott mandulával,
dióval, színes drazséval, kandírozott gyümölccsel díszítem. - A csokimázhoz a porcukrot, csokit és a vizet folytonos kevergetés mellett, gőz fölött sűrűre főzöm. Ha a tányérra
csepegtetve nem folyik szét, levehetjük a tűzről. - Amíg hűl a süti, addig elkészítem a tölteléket. A porcukrot a három tojássárgájával habosra keverem. Beleszórom a vaníliás cukrot, a darált mogyorót, belecsöpögtetem a rumot, majd az egészet jól elkeverem.