Rumos-mogyorós karikák

Ez az egyszerű aprósütemény azon túl, hogy jól mutat a karácsonyi terített asztalon, vendégváró falatkának is kitűnő.

  1. A vajat elkeverem a cukorral, egészen addig, amíg fel nem olvad benne. A liszthez hozzáadom a sót, fahéjat,
    tejfölt és a tojássárgákat, az egészet jól összedolgozom, majd a vajas-cukros masszával gyorsan összekavarom. A tésztát hűtőszekrénybe teszem, és két óráig pihentetem. Ha jól lehűlt, lisztezett
    gyúródeszkán a tésztát kinyújtom, és pogácsaszaggatóval karikákat szaggatok belőle. Tepsire rakom, és meleg sütőben 20-25 percig sütöm.
  2. Ezután már csak az összeállítás vár rám: a kihűlt karikákat
    a töltelékkel megkenve kettesével összeragasztom, a csokoládémázba mártogatom, és hámozott mandulával,
    dióval, színes drazséval, kandírozott gyümölccsel díszítem.
  3. A csokimázhoz a porcukrot, csokit és a vizet folytonos kevergetés mellett, gőz fölött sűrűre főzöm. Ha a tányérra
    csepegtetve nem folyik szét, levehetjük a tűzről.
  4. Amíg hűl a süti, addig elkészítem a tölteléket. A porcukrot a három tojássárgájával habosra keverem. Beleszórom a vaníliás cukrot, a darált mogyorót, belecsöpögtetem a rumot, majd az egészet jól elkeverem.

Birsfelfújt rumos vaníliamártással

Békebeli kuglóf rumos mazsolával

kaloria 150 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink