Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

Első lépésben 7 dkg vajból és 6 csapott evőkanál lisztből rántást keverek anélkül, hogy a lisztet megpirítanám.
A rántást felöntöm 2 liter felforralt, langyosra hűtött tejjel, és gyakori keverés mellett félóráig gyöngyözve forralom
gyenge tűzön. 4 tojássárgáját elhabarok 1 evőkanál tejjel, és belevegyítem a tűzről már levett meleg levesbe, a 15
dkg reszelt sajttal együtt. A levest viszszateszem a tűzre, kis lángra vagy hőfokra állítom, de nem engedem fölforrni.
A fűszerezés mértéke a sajt sótartalmától függ, szerecsendióval tetszés szerint ízesítem. Utolsó pillanatban belekeverek 2-3 dkg apró vajdarabkákat.

kaloria 220 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink