Sajtos-tejszínes burgonyaleves

Finomra vágjuk a háromféle hagymát. Egy fazékban a vajon megdinszteljük a salottát és az újhagymát. Ha már átlátszóak, rátesszük a felaprított fokhagymát, és egy percig sütjük együtt.

Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát és sárgarépát, a vékonyan felkarikázott zellert, és 2-3 percig pároljuk együtt. Közben ízesítjük őrölt babérral, gyömbérrel, sóval és borssal.

Felöntjük az alaplével, beledobjuk a kakukkfüvet, és még körülbelül húsz percig főzzük. Ha már minden puha benne, akkor hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

Borsodi pandúrleves

kaloria - CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink