Sajtos krémes

Sajtos krémes

A tészta hozzávalóit összeállítjuk, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap fél centi vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, és megsütjük. A krémhez a tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, kevés sót és annyi tejfölt, hogy jól kenhető krémet kapjunk. Vigyázzunk, ne legyen túlságosan lágy! Két-két korongot összeragasztunk, kissé összenyomjuk, hogy a szélükre is kerüljön a krémből. Végül a korongok oldalát reszelt sajtban körben megforgatjuk.

kaloria 390 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink