Sajtos pulykamelltorta
A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat vagy egy kisebb
tepsit. A pulykamellet vékonyra szeleteljük, és egy kicsit
ki is veregetjük. A hússzeleteket besózzuk, és megszórjuk
kevés frissen reszelt szerecsendióval. A tojásokat egy mélyebb tálban egy csipet sóval elhabarjuk. A tűzálló tál alját megkenjük 2 evőkanál tejföllel, és lerakunk egy sor tojásba mártott hússzeletet. Megszórjuk bőven reszelt sajttal – aki szereti a füstölt sajtot, azt is tehet rá –, és meglocsoljuk tejföllel. Megint tojásba mártott hús következik, és így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére ráöntjük a maradék tojást, és rákanalazzuk az esetleg kimaradt tejfölt. Megszórjuk reszelt sajttal, lefóliázzuk, és a sütőben lassú tűzön 30-40 perc alatt megpároljuk. Amikor a hús elkészült, levesszük a fóliát, és most már magasabb lángon rózsaszínűre pirítjuk a tetejét.