Sajtos-túrós kifli

Tészta

A lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, a liszthez öntjük, azután a maradék tejet meg a 3 tojást is hozzáadjuk. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg az edény falától elválik. Letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, és kis körszeleteket vágunk ki belőle, melyeket megtöltünk a töltelékkel. Feltekerjük, és kiflikké formázzuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és további 15 percig kelesztjük. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Töltelék

Amíg a tészta pihen, a töltelékhez az áttört túrót összekeverjük kevés sóval, az apróra vágott snidlinggel, a
tejföllel meg 20 dkg reszelt sajttal.

kaloria 340 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink