Forrás: Pásztor Tünde

Sárgarépával és zöldbabbal sült borjú

  1. Meghámozzuk a sárgarépát, a nagyobbakat hosszában félbevágjuk, megtisztítjuk a zöldbabot. Sós-szódabikarbónás vizet forralunk, pár percig előfőzzük ebben az előkészített zöldségeket. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni. A borjút tenyérnyi darabokra szeleteljük, jól kiveregetjük, sózzuk és borsozzuk. Mindegyik szelet közepére teszünk két-két répát és egy-egy kis csokor babot. Félbehajtjuk (nem kell összetűzni). Egy nagy serpenyőben zsiradékot forrósítunk, és oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük benne a megtöltött borjút.
  2. A körethez felverjük egy tálban az egész tojásokat. Belekeverjük a tejfölt és a tejszínt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Szépen elrendezzük benne a felkarikázott burgonyát, nyakon öntjük a tojásos mártással. Forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

TRÜKK

Süthetjük a pecsenyét sütőben is. Ekkor viszont már egy hústűvel össze kell tűzni a megtöltött darabokat. Zsiradékkal kikent tálba sorakoztatjuk a kis csomagokat, és forró sütőben puhulásig sütjük.

Borjú- és disznópecsenye színes, sült zöldségekkel

Zöldbabos újkrumplileves

kaloria 610 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink