- Megtisztítjuk a zúzákat. Fazékba tesszük, engedünk rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, mellé rakjuk a babérleveleket, ízesítjük a mustárral, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Ha készen van, beleszórjuk a csíkokra vágott csemegeuborkákat. Egy tálban kevés vízzel kikavarjuk a lisztet, hozzákeverjük a tejfölt, és behabarjuk vele a zúzás ragut.
- Kockára vágjuk a zsemléket, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, forró sütőben pirosra megpirítjuk. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Összekeverjük a zsemlekockákat a négy tojással, a hagymával és a finomra metélt petrezselyemmel meg annyi liszttel, amennyit felvesz. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és bő, gyöngyözve forró sós vízben kifőzzük, ezt kínáljuk a savanyú zúza mellé.
Hozzávalók
4 személyre