Forrás: Pásztor Tünde

Savanyú lencseleves

Savanyú lencseleves

  1. A megmosott lencsét a megtisztított, kockákra vágott zöldségekkel feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük.
  2. A finomra aprított hagymát egy kevés olajon megfonynyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve rózsaszínűre pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, majd félrehúzzuk a tűzről, és meghintjük pirospaprikával. A rántást felöntjük
    egy kevés vízzel, azután simára keverjük a tejföllel.
  3. Amikor megpuhult a lencse, berántjuk a levest, és 5 perc alatt még egyszer kiforraljuk. Végül ízlés szerint tárkonnyal fűszerezzük, tárkonyecettel savanyítjuk.

Mustáros lencseleves füstölt kolbásszal

Szilveszteri lencseleves fácán húsával

 

kaloria 230 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink