Serpenyőzött csülök

Serpenyőzött csülök

A Pálffy szakácsa a következőt ajánlja. Végy egy nyers hátsó sertéscsülköt, fűszerezd be alaposan sóval, fokhagymával, őrölt köménnyel. Tégy alá olajat
és vizet, süsd kis hőmérsékleten a sütőben, fólia alatt három órát. Minél lassabban süljön, de nem árt óránként ránézni, és esetleg egy kis sört is alálöttyinthetsz a legvégén. Közben készíts lecsót a megpirított szalonnával, hagymával, felszelt paprikával, paradicsommal, ízesítsd sóval, őrölt köménnyel.
A lehetőleg apró szemű burgonyákat sós vízben, héjában főzd meg. Tisztítsd meg, vágd fel kockára, és bő olajban süsd pirosra. Ha a csülök már puha, hagyd kissé kihűlni, vágd kockákra, s keverd a lecsóhoz. Melegítsd össze, és
tálald a burgonyaágyon. Száraz, könnyű vörösbort, például soproni kékfrankost kínálj hozzá.

kaloria 980 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink