Orosz Jánosné szegeden a kezdetektől fogva hűséges olvasónk és levelezőnk. Ezúttal is számos érdekes padlizsános, cukkinis, málnás és ribizlis receptet kaptunk tőle. mint írja, a tökfélék közül a patisszon a kedvence, így nekünk is erre esett a választásunk
- A patisszonok tetejét levágjuk úgy, hogy a magházukat ki tudjuk szedni. A belsejüket is kivájjuk és felaprítjuk.
- A lehártyázott sertésszüzet borssal, áttört fokhagymával, sóval ízesítjük. A húst ujjnyi vastag érmékre vágjuk, és forró olajban lepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombákat, a patisszonhúst, megszórjuk a finomra vágott friss petrezselyemmel. Aláöntjük a bort, és készre pároljuk. Beletöltjük a patisszonokba, kiolajozott sütőedénybe rakjuk, és a forró sütőben átforrósítjuk. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.