ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – FŐZÉS: 2 óra –
Felaprítjuk a füstölt szalonnát, zsírjára pirítjuk. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk. A szalonnazsíron megpirítjuk az apróra tördelt lebbencset. Ezt is kiszedjük a zsírból. Helyére tesszük a felaprított vöröshagymát, kevergetve megpároljuk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, hozzárakjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózzuk és borsozzuk. Kis vizet öntünk rá, és szétfőzzük benne a hagymát.
Belekarikázzuk a kolbászt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a meghámozott, szintén felkockázott burgonyát, felengedjük körülbelül fél liter vízzel. Ha már forr, beletesszük a tésztát. Lassú tűzön készre főzzük, majd kicsit le is pirítjuk. A slambuc tetejére szórjuk a félretett töpörtyűt.