Forrás: Pásztor Tünde

Slambuc pincemester módra

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – FŐZÉS: 2 óra –

  1. Felaprítjuk a füstölt szalonnát, zsírjára pirítjuk. A töpörtyűt kiszedjük, félrerakjuk. A szalonnazsíron megpirítjuk az apróra tördelt lebbencset. Ezt is kiszedjük a zsírból. Helyére tesszük a felaprított vöröshagymát, kevergetve megpároljuk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, hozzárakjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózzuk és borsozzuk. Kis vizet öntünk rá, és szétfőzzük benne a hagymát. Belekarikázzuk a kolbászt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a meghámozott, szintén felkockázott burgonyát, felengedjük körülbelül fél liter vízzel. Ha már forr, beletesszük a tésztát. Lassú tűzön készre főzzük, majd kicsit le is pirítjuk. A slambuc tetejére szórjuk a félretett töpörtyűt.

Apa főz: Lebbencseset

Sűrű lebbencs

 

kaloria 670 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.