Forrás: Ványi László

Snidlinges pulykapecsenye burgonyarétessel

Snidlinges pulykapecsenye burgonyarétessel

A húst éles késsel kicsit nagyobbra nyitjuk, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és jó adag apróra vágott snidlinggel.
Ezután összehajtjuk, a széleket egymásba igazítjuk, úgy formázzuk, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.
Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 60 perc alatt puhára sütjük.
Közben a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kissé megpirítjuk az olajon, azután megszórjuk liszttel, felöntjük a tejszínnel és az egészet összerottyantjuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojást, sóval, őrölt borssal, majoránnával, finomra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A vajas tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk, elegyengetjük rajta a tölteléket,
és felgöngyöljük, mint a rétest. A tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, majd 170-180 fokos
sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. A pulykacombot szeletekre vágjuk, és a burgonyarétes kíséretében tálaljuk.

kaloria 980 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.