Sonkás-brokkolis rétes

Ponty Éva veszprémi olvasónk finomsága nemcsak vendégvárónak tökéletes, hanem előételként vagy könnyű vacsoraként is jól szerepelhet. Elkészítése nagyon egyszerű, kezdő szakácsoknak is ajánljuk.

  1. Hagyjuk, hogy a leveles tészta felengedjen (ha sietünk, szobahőmérsékleten, de ha van időnk, akkor inkább a hűtőszekrény alsó polcán hagyjuk felolvadni). A brokkolit rózsákra bontjuk, és sós-szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni. Enyhén lisztezett deszkán szép nagyra kinyújtjuk a tésztát. Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt az olajjal, és megkenjük vele a teljes felületét. Ráfektetjük a gépsonkadarabokat és a nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonkát. Rátesszük a lecsöpögtetett brokkolit, ráterítjük a savanyú káposztát. Bőven megszórjuk reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük. A tetejét is megkenjük az olajos tejföllel. Forró sütőben körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Juci néni almás mákos rétese

Szalonnás-káposztás fonott rétes

 

kaloria 40 CAL
ido 230 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.