- A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Összedolgozzuk az olajjal, a búzadarával, a tojással, kevés sóval, meg annyi liszttel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket félcentis metéltre szabdaljuk, és jól meglisztezve, a két tenyerünk között egyenként megsodorjuk. A nudlikat sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
- Az egész tojásokat habverővel elhabarjuk, azután óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kemény tojásokat, a reszelt sajtot meg a felaprított újhagymát a zöldjével együtt. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, azután belekeverjük a nudlit is, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- Kivajazunk egy pástétom- vagy egy őzgerincformát, és kibéleljük sonkaszeletekkel. Beleteszünk egy réteg nudlit, meglocsoljuk a tejszínes tojással, betakarjuk egy réteg sonkával, majd megint egy réteg nudli és sonka következik. A tetejére nudli kerüljön. Ráöntjük a maradék tejszínes tojást, azután betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Amikor elkészült – megdermedt benne a tojás –, a formából egy tálcára borítjuk, kicsit hagyjuk hűlni, azután szeletekre vágjuk. Friss zöldsalátát kínálhatunk hozzá.
Hozzávalók
4 személyre