Sonkás-sajtos rakott burgonya

A burgonyát megmossuk alaposan, beletesszük egy nagy fazékba. Szórunk rá egy evőkanál sót, annyi vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje, majd puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Végül megpucoljuk, és kisebb kockákra felvágjuk.

A vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, ízesítjük tört fokhagymával, sóval és őrölt fehér borssal. Felöntjük a három deci tejszínnel. Ha felforrt, akkor hozzákeverünk egy kevés hideg vízben feloldott keményítőt, és ezzel besűrítjük. Közepes lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a mártás. Levesszük a tűzről, óvatosan beleforgatjuk a feldarabolt főtt tojást, a reszelt parmezánt.

Az egészet ráöntjük a burgonyára, összeforgatjuk, vigyázunk, hogy semmit ne törjünk meg. Átöntjük egy tepsibe. A tetejére szórjuk a reszelt cheddart, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Csőben sült sonkás póréhagyma

kaloria 930 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink