Sonkás-sajtos töltött csiga

Sonkás-sajtos töltött csiga

Az élesztőt a langyos tejfölben kicsit felfuttatom. Amíg az
élesztő dolgozik, a margarint a liszttel és a sóval összemorzsolom, majd az élesztős tejfölt is hozzáadva a tésztát alaposan kidolgozom. Legalább egy órát hagyom állni a hűtőben, de ezzel a tésztával akár másnap is dolgozhatunk.
A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságú téglalappá
nyújtom. Rákenem a sajtos-sonkás tölteléket, és szorosan
feltekerem. A rudat fél cm vastagságú szeletekre vágom,
a szeleteket margarinnal kikent sütőlapra helyezem, és
megszórom a megmaradt reszelt sajttal. Előmelegített
sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.

Töltelék

Közben a sajtot megreszelem, a sonkát megdarálom,
az egészet tálba öntöm, és jól összekeverem a tejföllel és
a tojással (egy kevés reszelt sajtot meghagyok a tetejére).

kaloria 440 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.