Sonkás-sajtos töltött csiga
Az élesztőt a langyos tejfölben kicsit felfuttatom. Amíg az
élesztő dolgozik, a margarint a liszttel és a sóval összemorzsolom, majd az élesztős tejfölt is hozzáadva a tésztát alaposan kidolgozom. Legalább egy órát hagyom állni a hűtőben, de ezzel a tésztával akár másnap is dolgozhatunk.
A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságú téglalappá
nyújtom. Rákenem a sajtos-sonkás tölteléket, és szorosan
feltekerem. A rudat fél cm vastagságú szeletekre vágom,
a szeleteket margarinnal kikent sütőlapra helyezem, és
megszórom a megmaradt reszelt sajttal. Előmelegített
sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.
Töltelék
Közben a sajtot megreszelem, a sonkát megdarálom,
az egészet tálba öntöm, és jól összekeverem a tejföllel és
a tojással (egy kevés reszelt sajtot meghagyok a tetejére).