Bedörzsöljük a csülköt durvára tört borssal és sóval, és hideg helyen hagyjuk pihenni egy éjszakát. Másnap átrakjuk egy jól kizsírozott tepsibe. Mellétesszük a meghámozott, feldarabolt hagymákat, ráöntjük a sört, teszünk hozzá egy kis vizet is. Alufóliával lezárjuk a tepsit, majd 180 fokos sütőbe toltjuk, és másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a takarást, a sütő hőfokát felemeljük 220 fokra, és ropogósra sütjük a csülköt.
Sós, babérleveles vízben roppanósra főzzük a lencsét. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Közben a meghámozott sárgarépát julienne-re, a póréhagymát félkarikákra, a paprikákat apró kockákra, a petrezselymet durvára vágjuk. Összekeverjük mindezt a kihűlt lencsével. Összerázzuk az öntet hozzávalóit (a legegyszerűbb egy jól záródó kicsi üvegben), ráöntjük a lencsés zöldségekre, jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni legalább egy órát, hogy összeérjenek az ízei.
A káposztához a zsíron megdinszteljük a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott kelkáposztát, meghintjük sóval és borssal, és pár perc alatt roppanósra pároljuk.