Sörben sült csülök lencsesalátával és fokhagymás kelkáposztával

Bedörzsöljük a csülköt durvára tört borssal és sóval, és hideg helyen hagyjuk pihenni egy éjszakát. Másnap átrakjuk egy jól kizsírozott tepsibe. Mellétesszük a meghámozott, feldarabolt hagymákat, ráöntjük a sört, teszünk hozzá egy kis vizet is. Alufóliával lezárjuk a tepsit, majd 180 fokos sütőbe toltjuk, és másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a takarást, a sütő hőfokát felemeljük 220 fokra, és ropogósra sütjük a csülköt.

Sós, babérleveles vízben roppanósra főzzük a lencsét. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Közben a meghámozott sárgarépát julienne-re, a póréhagymát félkarikákra, a paprikákat apró kockákra, a petrezselymet durvára vágjuk. Összekeverjük mindezt a kihűlt lencsével. Összerázzuk az öntet hozzávalóit (a legegyszerűbb egy jól záródó kicsi üvegben), ráöntjük a lencsés zöldségekre, jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni legalább egy órát, hogy összeérjenek az ízei.

A káposztához a zsíron megdinszteljük a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott kelkáposztát, meghintjük sóval és borssal, és pár perc alatt roppanósra pároljuk.

Balázs-féle bableves csülökkel és minden egyéb jóval

kaloria - CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink