Először a granitát készítjük el. A forró kávéban feloldjuk a cukrot. Ha kihűlt, összekeverjük a kókusztejjel és a vaníliakivonattal. Lapos tepsibe töltjük, és a fagyasztóba tesszük. Félóránként kivesszük, villával átkeverjük, hogy szemcsés legyen az állaga, ezt ismételjük, míg meg nem fagy teljesen.
A tojásfehérjéket a sütőporral kemény habbá verjük. Hozzáadunk 20 dkg porcukrot több kis adagban, és ezzel tovább verjük, mindaddig, míg kőkemény nem lesz a hab. A maradék porcukrot összevegyítjük a vaníliás cukorral és a keményítővel, majd a habhoz forgatjuk. Habzsákból papírral bélelt tepsire nyomjuk. 80-100 fokon, fakanállal kitámasztott sütőben szárítjuk 1-1,5 órát.
A kész habcsókok talpát megmártjuk a tejszínnel összeolvasztott csokiban, majd a durvára tört mogyoróban. Az időközben elkészült granitával és pár szem friss gyümölccsel tálaljuk.