Alaposan megmossuk a spárgát. Letörjük a fás végeket. Ezeket a leeső darabokat belerakjuk egy lábasba, öntönk rá egy liter vizet, megsózzuk, és körülbelül negyedórán át forraljuk, ezt használjuk majd alapléként.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. Szép sorban ráfektetjük a szeletelt bacont. A tetejére rárakunk egy másik sütőpapírt, arra pedig egy üres tepsit. Ha így sütjük, akkor a bacon szép sima marad, nem fog összepöndörödni. 190 fokos sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Kivesszük, leszedjük a nehezéket és a felső papírt, a sült bacont átrakjuk egy tányérra (óvatosan, mert ilyenkor már nagyon törik).
A tepsiben maradt zsírt átöntjük egy fazékba. Megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és a felaprított fokhagymát, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, pici cukorral ízesítjük, és öt percig pároljuk. Ráöntjük az alaplevet és a bort, és összeforraljuk. Pár perc alatt megpuhul benne a spárga, ekkor botmixerrel alaposan átnyomjuk (egy-két percig maximális fokozaton).