Strucc Kalahári módra/ palacsintatészta
Elkészítjük a sós palacsintatésztát, káposztareszelőn belereszeljük a nyers burgonyát, majd a masszából 3 mm vastag palacsintákat sütünk. Tíz darab legyen. Egy kisütött burgonyás palacsintát a tányérra fektetünk, ráhalmozzuk a
párolt strucchúst, majd a tetejére kanalazzuk a ragut. Kígyóuborkával, paradicsom-, jégcsapretek- és citromkarikákkal díszítjük, a tetejét megszórhatjuk
morzsolt eukaliptuszlevelekkel.
Húsos ragu
A strucchúst 1×1 cm-es kockákra vágjuk, és olajon kb. öt perc alatt kérgesre pirítjuk. Kevés csontlével vagy vízzel felengedjük, sóval, tárkonnyal ízesítjük, majd jó 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben egy másik edényben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zöldpaprikát, a zöldborsót, majd az ugyancsak felkockázott nyers libamájat. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, felengedjük annyi csontlével, hogy ellepje, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Lisztszórással besűrítjük a ragut.