Strudli

Strudli

A tésztához a lisztet a tojások sárgájával, az olajjal, csipetnyi sóval, és annyi kefirrel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kapjunk.
(Jól ki kell dolgozni!) Ezután 15-20 percet letakarva pihentetjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás
cukorral kemény habbá verjük. A tészta egyik felét megkenjük lekvárral, a másikat a tojáshabbal (a szélekre ne tegyünk, mert nem ragad majd össze). Úgy hajtjuk félbe, hogy a töltelékek ne keveredjenek egymással. A széleket jól összenyomkodjuk, majd a tésztát derelyemetszővel körülbelül 10×10 cm-es táskákra elvágjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

kaloria 300 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.