Sült hal túrónudlival és paprikamártással

Sült hal túrónudlival és paprikamártással

  1. A paprikát 220 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd egy tálba tesszük, és szorosan lefóliázzuk. Mikor kihűlt, lehozzuk a héját, a húsát fél dl olívaolajjal simára turmixoljuk, végül ízlés szerint sózzuk.
  2. A nudlihoz áttörjük a túrót, hozzákeverjük a tejfölt, az egész tojást, a lisztet meg a keményítőt, sózzuk, és finomra vágott friss bazsalikommal fűszerezzük. Nyomózsákból forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Ha elkészült, leszűrjük.
  3. Habzó vajon átforgatjuk. A halat sózzuk-borsozzuk, forró serpenyőben megsütjük a bőrös felét. Amikor ropogósra sült, néhány kocka vajat dobunk a serpenyőbe, s addig locsolgatjuk vele a halat, míg el nem készül. Tálalásnál minden tányérra teszünk a sült halból, a bazsalikomos túrónudliból és a mártásból.

Saslik moldáv módra

kaloria 470 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.