Sütőtökkrémleves párolt körtével
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A körtéket megmossuk, leszárítjuk, kivesszük a magházukat, és vékony, 2-3 mm vastag kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a körték mindkét oldalát megpirítjuk, úgy, hogy egészben maradjanak. Lehúzzuk a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk. A sütőtököt félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát, meghámozzuk, és 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, egy mélyebb tálba helyezzük, és szitán áttörjük vagy botmixerrel pürésítjük. Felöntjük csirkealaplével, hozzáadjuk a tejszínt meg a szerecsendiót, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, majd még 10 percig lassú tűzön főzzük.
Közben olívaolajon megpirítjuk a kenyér egyik oldalát.
Megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd a sajtot
kontaktgrillel rápirítjuk. A forró levest meghintjük pirított
tökmaggal, betétnek párolt körtét adunk, és a parmezán
sajtos krutonnal kínáljuk.