Tészta
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, a vizet kanalanként hozzáadva összegyúrjuk, fóliában 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután belisztezett deszkán 5-6 mm-esre nyújtjuk, kivajazott 20 cm átmérőjű sütőformába tesszük, magasra húzzuk a széleit.
Vörösboros körte
A körtéhez a hozzávalókat – a körte kivételével – egy edényben addig forraljuk, míg a cukor feloldódik. A körtéket meghámozzuk, a forrásban lévő keverékhez adjuk, 20 percig főzzük, majd lefedve 30 percig hűtjük. Utána lecsepegtetjük, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, és félretesszük.
Töltelék
A töltelékhez a feldarabolt sütőtököt a 170 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük, héj nélkül pürésítjük. Hozzáadjuk a tojást, a barna cukrot, a fahéjat, a gyömbért, a tejszínt, a sót meg a szerecsendiót, majd összedolgozzuk. A masszát a tészta tetejére kanalazzuk, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a tetejére rendezzük a körtét, tovább sütjük 15-20 percig.