Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta

A vékony szeletekre vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, a cikkekre szelt gombát hozzáadjuk, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítve a saját levében puhára
pároljuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, a cukrot, a citrom levét és héját, a kakukkfüvet meg a babérlevelet, s ha az elkeverés után sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk. 15-20 percig lassú tűzön főzzük, amíg a paradicsom újra besűrűsödik egy kicsit. A kész svéd gombát hűtőbe tesszük, mert hidegen kellemesebb az
íze. Tálaláskor a babérlevelet és a citromhéjat távolítsuk el belőle.

kaloria 170 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink