Forrás: Apetito étterem

Szalagos farsangi fánk

Szalagos farsangi fánk

Az élesztőt 2 dl langyos tejjel, egy kanál porcukorral és
két kanál liszttel felfuttatjuk, kovászt készítünk. A maradék
cukorral elkeverjük a tojássárgáját, a kovászhoz öntjük.
Hozzáadjuk a langyos vajat, a lisztet, a reszelt citrom- és
narancshéjat, egy csipet sót, a rumot meg annyi langyos
tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan
megdagasztjuk, majd letakarjuk, és langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a fánkokat, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
Ezután közepesen forró, bő olajban megsütjük. Sütéskor
először a fánkok felső része kerüljön a zsiradékba
fedjük le az edényt, majd amikor egyik felük rózsaszínűre
sült, fordítsuk meg őket, és fedő nélkül süssük tovább. Így
lesz az oldaluk szép, szalagos.

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink