Meghámozzuk a krumplit, és annyi sós vízben felrakjuk főni, hogy bő kétujjnyival lepje el a zöldséget. Jól megfőzzük, addig, amíg a burgonya el nem kezd szétesni, és a víz szintje már csak a krumplikockák derekáig ér. Ekkor egy burgonyatörővel nagyon finomra, krémesre törjük, a főzővizével együtt. Hozzákeverünk annyi lisztet, hogy jó sűrű legyen, és kevergetve együtt sütjük, hogy minél több nedvesség párologjon el belőle.
Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk a felkockázott bacont, megpároljuk rajta a felaprított póréhagymát, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A babkonzervet leszűrjük, átöblítjük, majd az átmosott babot hozzáforgatjuk a szalonnás alaphoz. Mindezt belekeverjük a dödölle tésztájába.
Kizsírozunk egy sütőtálat, majd olvasztott zsírba mártott kanállal galuskákat szaggatunk bele a babos dödölléből. Forró sütőben összesütjük. Savanyúság jár mellé.