Szarvasgerinc
A szarvasgerincet 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk, és a következőképpen lazítjuk: a húst folpackkal lefedjük, és a húsklopfoló sima végével vagy ököllel ütögetjük, de úgy, hogy a szeletek fél cm-nél ne legyenek vékonyabbak. Ezután mindegyiket vékonyan megkenjük mustárral, utána kakukkfűvel, borókabogyóval, babérlevéllel megszórjuk, és olajos fóliába tekerve két napig a hűtőben érleljük. Forró serpenyőben, kevés zsiradékon sütjük, oldalanként csupán egy-két percig.
Vörösboros ribizlimártás
A vörösboros mártáshoz előbb a cukrot karamellizáljuk, azaz szárazon aranybarnára pirítjuk. Vörösborral felöntjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott ribizlit, és ismét összeforraljuk. Elég, ha csak egyet rottyan,
különben a bogyók szétfőnek. (Szükség szerint egy teáskanálnyi ételkeményítővel sűrítjük.)
Burgonyafánk
A burgonyafánkhoz az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A héjában főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval
ízesítjük, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt. Félórán át langyos helyen kelesztjük. Kanállal kiszaggatva bő zsiradékban megsütjük.