Forrás: Csonka Ilona

Szatmári sós kifli

Lágy kelt tésztát dagasztunk a lisztből, az élesztőből, a tojásból, a tejből és a sóból. Ha már fényes, beledagasztjuk a langyos, olvasztott vajat is. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hosszúkás háromszögeket vágunk belőle, kézzel kicsit meg is nyújtjuk, és kiflivé tekerjük.

Sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire, rápakoljuk a süteményeket. Közöttük hagyjunk helyet, mert még kelni fognak. Tiszta abrosszal letakarjuk, megint hagyjuk kelni egy bő félórát. Ekkor szobahőmérsékletű tojássárgájával lekenjük, megszórjuk sóval meg köménymaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben pirosra sütjük a kifliket.

Csokis mogyorókrémes kifli eperrel

Kiflikalács

 

 

 

kaloria 120 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

8 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink