Szedres sütemény

Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével, továbbra is az elektromos habverővel dolgozva belekeverjük az egész tojásokat.

Fakanállal folytatjuk. Összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, és mindezt a joghurttal együtt eloszlatjuk a kihabosított, cukros vajban.

Egy hosszúkás formát kizsírozunk kilisztezünk, belesimítjuk a tészta felét. Gazdagon megszórjuk megmosott, leszárított szederrel. Rákanalazzuk a maradék tésztát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 50 perc alatt megsütjük.

Ha kész, átemeljük egy rácsra, és ott hagyjuk kihűlni. Végül olvasztott fehér csokival megcsurgatjuk a tetejét. Friss szederrel és mentával díszítjük.

kaloria 290 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.