Szegedi kifli
Az élesztőt 1 dl langyos tejben elkeverjük egy csipet cukorral, adunk hozzá 2 evőkanál lisztet, azután a tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarva félretesszük, és hagyjuk, hogy a kovász megkeljen.
A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, az ecetet
meg az olajat. Beleöntjük a kovászt, s még annyi langyos tejet, hogy kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát
nyolc kis cipóra osztjuk, ezeket egyesével kör alakúra, körülbelül 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, azután 4 cikkre vágjuk. Mindegyik cikkre teszünk egy vékonyka csík hideg vajat, azután a széleket kissé felhajtjuk, így csavarjuk fel a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további félórát kelesztjük. A tetejüket megkenjük felvert tojással, majd körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.