- Egy tepsit vastagon kivajazunk. Minden almába szúrunk egy-egy szegfűszeget, belerakjuk az előkészített tepsibe, és forró sütőben megsütjük. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, kidobjuk a szegfűszeget, kikaparjuk a sült almát a héjból, kiszedjük a csutkát is. Belerakjuk egy fazékba. Öntünk hozzá fél liter vizet és három deci tejszínt, mellédobunk egy darabka fahéjt, egy pici csillagánizst. Hozzáreszeljük a citrom héját, csavarunk hozzá a levéből is. Csipet sóval és ízlés szerint cukorral, illetve mézzel ízesítjük. Felfőzzük, picit forraljuk. Kidobjuk belőle a darabos fűszereket, és botmixerrel pürésítjük. A keményítőt elkeverjük egy kis vízzel, és besűrítjük vele a levest.
- A levesbetéthez a két almát héjastul cikkekre vágjuk, a magházat kiszedjük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, átöntjük egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben világosra karamellizáljuk a mézet, majd rádobjuk az almaszeleteket, és roppanósra sütjük. Végül megszórjuk a pirított mandulával.
Hozzávalók
4 személyre