Forrás: Vidék íze

Székelygulyás

  1. A finomra vágott hagymát a felforrósított zsírban aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a köménymagot, jól elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük.
  2. Beletesszük a kockákra vágott húst, megsózzuk, jól elkeverjük, és takaréklángon, fedő alatt főzzük. Szakaszosan pároljuk, az elpárolgott levét kevés vízzel folyamatosan pótoljuk.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi, majd csendesen az egészet puhára főzzük. Ha kész, a liszttel meg a tejföllel habarást készítünk, és ezzel még pár percig főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

TRÜKK

Készíthetjük füstölt hús hozzáadásával is, fűszerezhetjük kaporral, csomborral, kevés paradicsommal és csöves paprikával.

Székelykáposzta pulykahússal

Barangolás a Maros mentén

kaloria 290 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink