Forrás: Kezdőknek könnyedén

Szeletben sült fokhagymás karaj

Vastagon kizsírozunk egy alkalmas méretű lapos sütőtálat. A vöröshagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tál alján. A felszeletelt hús mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Félfedésben lerakjuk a hagymás alapra. A fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük, és rászórjuk a húsra a köménnyel együtt. A maradék zsírt rárakjuk a tetejére. Öntünk alá körülbelül két deci vizet.

Alufóliával lezárjuk, 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Kivesszük, levesszük a takarást. Ha szükséges, akkor öt percre még visszatoljuk a felemelt hőmérsékletű sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Ezeket a mártásokkal tálalhatjuk mellé!

 

kaloria 310 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Kezdőknek könnyedén

Ajánlataink