Forrás: Pásztor Tünde

Szezámmagos csirkemell joghurtos brokkolipürével

Szezámmagos csirkemell joghurtos brokkolipürével

  1. Centi vastagra szeleteljük a csirkét. Kicsit besózzuk, meghintjük frissen darált borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval. Megforgatjuk a szezámmagban.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és pár perc alatt megsütjük benne az előkészített szeletek mindkét oldalát. A brokkoli rózsáit levágjuk, a szárát meghámozzuk, feldaraboljuk.
  3. Egy lábasba rakjuk a feldarabolt szárat, a felaprított vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymagerezdet. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sózzuk, és puhára főzzük.
  4. A legvégén hozzárakjuk a brokkolirózsákat is, öntünk rá még egy kevés vizet, és addig főzzük, míg minden vajpuha nem lesz. Rászórjuk a felaprított petrezselymet vagy koriandert, és botmixerrel pürésítjük. A végén hozzákeverjük a sűrű joghurtot.

Húsos rakott karfiol és brokkoli

kaloria 350 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.