Forrás: Ványi László

Szezámmagos körtekocsonya pirított kecskesajttal

Szezámmagos körtekocsonya pirított kecskesajttal

A körtét megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és apró
kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet meg a kaliforniai paprikát, és összekeverjük a mézzel. Egy másik tálban a zselatint feloldjuk a megmelegített borban, majd a körtés keverékhez adjuk. Az egészet alaposan elkeverjük, és zsugorfóliával bélelt formába öntjük. A hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk megdermedni. Ezután kiemeljük a formából, egy deszkára téve meghempergetjük a szezámmagban, s utána a körtekocsonyát ujjnyi vastagra felszeleteljük.
A kecskesajtot nem túl vékony karikákra vágjuk, majd a
karikákat kiolajozott tepsibe fektetjük. Forró sütőben 2-3
percig sütjük, amíg a sajt teteje egy kis színt kap. Amikor
kihűlt, minden körtekocsonya-karikára egy-egy sült sajtszeletet fektetünk.

kaloria 360 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.