Szilvalekváros mogyorópuding

Szilvalekváros mogyorópuding

A gyorsan elkészíthető kész pudingpor helyett most a
népszerű desszertnek egy sokat ígérő, „békebeli” változatát ajánlom a sütni – jelen esetben főzni – kész olvasóinknak. A szilvalekvárt villával csomómentesre töröm. A vajat a porcukorral jól kikeverem, majd hozzáadom a fahéjat, az őrölt mogyorót, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, és az egészet jól összekeverem. Ha csomómentes, beleteszem az áttört szilvalekvárt és a finom zsemlemorzsát, eldolgozom. Végül óvatosan belekeverem a tojásfehérjék keményre vert habját. Nagyon fontos: a pudingformát jól kikenem vajjal, meghintem liszttel – különben odaragad a tészta –, és csak ezek után öntöm bele a masszát. (Ügyeljünk arra, hogy csak a forma feléig érjen a massza, mivel a puding főzés közben tovább dagad.) A forma tetejét is bevajazom, nehogy hozzáragadjon a tészta, majd lezárom. Forró vízzel félig telt edénybe állítom – a víznek csak a forma egyharmad részéig szabad érnie –, a tűzhelyre teszem, és kb. 45 percig lassan főzöm. A kihűlt pudingot kiborítom, olvasztott csokit csurgatok rá, befőttel, kandírozott gyümölccsel tálalom.

kaloria 350 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.