Forrás: Pásztor Tünde

Szilveszteri malacduett: tócsniban sült malackaraj, bőrös malaccomb

  1. A bőrös malaccombot sütjük meg először. A bőrét bevagdaljuk, jó vastagon besózzuk. Kis tepsibe tesszük az előkészített húsdarabot, köré rakjuk a félbevágott fokhagymát, a meghámozott, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Öntünk alá 2-3 dl vizet meg 2 evőkanálnyi zsírt. Alufóliával letakarjuk, és 140-150 fokon másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, 180 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és jó 20 perc alatt megpirítjuk.
  2. Felszeleteljük a malackarajt. (A bőrös részét beirdalva megsüthetjük a combbal együtt a tepsiben.) Besózzuk a húst, majd roládszerűen feltekerjük. Mindegyik darabot három helyen megkötjük spárgával, hogy megtartsa a formáját sütés közben. Kevés zsiradékon majdnem készre sütjük minden oldalát. Papírtörlőre szedjük.
  3. Összeállítjuk a tócsni tésztáját. Durvára reszeljük a burgonyát, és elkeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, a felvert tojásokkal, sóval, borssal. Kevés zsiradékon palacsintasütőben vékony lapokat formázunk belőle, de csak az egyik oldalukat sütjük meg. Tányérra fordítjuk. Beletekerjük az összekötözött karajszeleteket, úgy, hogy a nyers oldaluk kifelé essen. Kizsírozunk egy kisebb sütőedényt, beletesszük a becsomagolt húsdarabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  4. Fél főre vágjuk a lila hagymákat, kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, aláöntjük a pezsgőt. Ebben puhára pároljuk. Félidőben egy evőkanálnyi balzsamecettel ízesítjük. Amikor megpuhult a hagyma, ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.
  5. Tálaláskor minden tányérra teszünk egy-egy szelet combot, egy félbevágott roládot, pár kanálnyi hagymalekvárt. Kínálhatunk mellé pirított burgonyát.

Ropogós, kötözött malacpecsenye

Savanyú lencse mustáros malacsülttel

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

kaloria 700 CAL
ido 225 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink