- A bőrös malaccombot sütjük meg először. A bőrét bevagdaljuk, jó vastagon besózzuk. Kis tepsibe tesszük az előkészített húsdarabot, köré rakjuk a félbevágott fokhagymát, a meghámozott, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Öntünk alá 2-3 dl vizet meg 2 evőkanálnyi zsírt. Alufóliával letakarjuk, és 140-150 fokon másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, 180 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és jó 20 perc alatt megpirítjuk.
- Felszeleteljük a malackarajt. (A bőrös részét beirdalva megsüthetjük a combbal együtt a tepsiben.) Besózzuk a húst, majd roládszerűen feltekerjük. Mindegyik darabot három helyen megkötjük spárgával, hogy megtartsa a formáját sütés közben. Kevés zsiradékon majdnem készre sütjük minden oldalát. Papírtörlőre szedjük.
- Összeállítjuk a tócsni tésztáját. Durvára reszeljük a burgonyát, és elkeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, a felvert tojásokkal, sóval, borssal. Kevés zsiradékon palacsintasütőben vékony lapokat formázunk belőle, de csak az egyik oldalukat sütjük meg. Tányérra fordítjuk. Beletekerjük az összekötözött karajszeleteket, úgy, hogy a nyers oldaluk kifelé essen. Kizsírozunk egy kisebb sütőedényt, beletesszük a becsomagolt húsdarabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk.
- Fél főre vágjuk a lila hagymákat, kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, aláöntjük a pezsgőt. Ebben puhára pároljuk. Félidőben egy evőkanálnyi balzsamecettel ízesítjük. Amikor megpuhult a hagyma, ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.
- Tálaláskor minden tányérra teszünk egy-egy szelet combot, egy félbevágott roládot, pár kanálnyi hagymalekvárt. Kínálhatunk mellé pirított burgonyát.
Hozzávalók
személyre