Színes töltött tojások salátával

Egy akkora lábasba, amibe majd beleférnek a tojások, öntünk hideg vizet, szórunk bele 6 evőkanál sót. Óvatosan beletesszük a tojásokat. Felrakjuk a tűzhelyre, elkezdjük főzni. A forrástól számítva hat percig főzzük. Hideg vízbe átrakjuk, majd ha teljesen kihűlt, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájákat óvatosan kikaparjuk, áttesszük egy keverőtálba, és elkészítjük a tölteléke(ke)t.

Salátával kibélelünk egy tálat. A krémeket habzsákba tesszük. A fél tojásokat megtöltjük a kiválasztott krémekkel, és elhelyezzük a salátaágyon.

Tormás töltelék: összetörjük a tojások sárgáját, majd elkeverjük egy púpos evőkanál majonézzel, egy kávéskanál tormával és egy csipet őrölt fehér borssal.

Sonkakrémes töltelék: aprítógépbe tesszük a tojások sárgáját, hozzáadunk 3-4 szelet felkockázott prágai sonkát, egy kis csokor durvára vágott petrezselyem zöldjét, egy evőkanál majonézt és egy teáskanál sajtkrémet.

Céklás humuszos töltelék: aprítógépbe teszünk egy kicsi főtt céklát a tojások sárgájával, egy marék főtt csicseriborsóval (konzerv), egy-két evőkanál tahiniszósszal. Csavarunk rá egy kis citromlevet, ízesítjük sóval, egy csipet őrölt római köménnyel, és egy-két perc alatt krémesre keverjük.

Kaszinótojás

 

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink