Szőlős gombasaláta

Szőlős gombasaláta

A gombát megtisztítjuk, és forrásban lévő vízben pár percig blansírozzuk. Hideg vízben lehűtjük, lecsepegtetjük, és vékony szeletekre vágjuk. A tojást keményre főzzük, majd megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szőlőszemeket félbevágjuk és kimagozzuk. A szeletelt gombát összekeverjük a szőlővel, és tálalásig félretesszük. A narancsot kettévágjuk, a levét kipréseljük. A majonézt elkeverjük a joghurttal, a narancslével meg a curryvel, majd sóval és cukorral ízesítjük. Egy üvegtányéron elhelyezzük a salátaleveleket, azután ráhalmozzuk a szőlőt és a gombaszeleteket. Elrendezzük a tetején a mogyorót és a tojáscikkeket, majd alaposan leöntjük a currys majonézzel.
Citromfűlevelekkel díszítjük, és friss kenyérrel kínáljuk.

kaloria 270 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink