Sztambul rózsája

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Amikor kész, öt egyforma részre osztjuk. Ebből kettőt tepsi nagyságúra nyújtunk, különkülön megsütjük, és félretesszük. A maradék három lapot kinyújtjuk, és az alábbi töltelékkel megkenjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált mákot, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a citrom reszelt héját és ízlés szerint mazsolát. Jól összedolgozzuk. Miután a lapokat megkentük, feltekerjük, mint a bejglit.
    A tepsiben egymás mellé rakjuk a három tekercset. Egyszerre sütjük, hogy összenőjenek. Amíg sül, elkészítjük a krémet. Ha a máz majdnem kemény,
    kókuszreszeléket szórunk rá.
  2. 1 litertejből és 1 csomag vaníliás pudingporokból krémet főzünk. Félretesszük hűlni. Közben 25 dkg margarint és 1 csomag vaníliás cukrot 20 dkg porcukorral jól kikeverjük, majd a pudinggal összevegyítjük. Az egyik félretett, kisütött tésztalapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a három, egybesült tekercset. Rásimítjuk a megmaradt krémet, és befedjük a másik sült tésztalappal. Végül csokoládémázzal vonjuk be, amelyhez 2 evőkanál kakaóport 2 evőkanál cukorral és kevés vízzel elkeverjük, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a 10 dkg margarint, jól elkeverjük, és a tészta tetejére rásimítjuk.

Szőlős tiroli rétes borhabbal

Szezonja van! Így süssünk hurkát, kolbászt!

kaloria 440 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink