Összekeverjük a lisztet a sóval és a porcukorral. A fagyos vajat egycentis kockákra vágjuk. Egy robotgép tartályába szórjuk a cukros lisztet, rádobjuk a vajat, és pár nyomással morzsásítjuk. Akkor jó, ha a vaj még pici lencsényi darabokban látszódik benne. Nagy tálra vagy deszkára borítjuk. Hozzáadjuk a túrót, és gyors kézzel összegyúrjuk. Minél kevesebbet érintkezik a meleg kezünkkel a tészta, annál omlósabb lesz a végeredmény. Cipót formázunk belőle, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Elővesszük a lehűlt tésztát, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk körülbelül 3 mm vastagságú téglalappá. Éles késsel négyzetekre vágjuk (8-10 cm oldalhosszal). Mindegyik közepére teszünk egy nagy adag tölteléket. A négy csücsköt középre hajtjuk, kicsit összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe legalább fél órára. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A hideg tepsit berakjuk a forró sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Nem valószínű, hogy marad belőle, de remekül fagyasztható.