Szuperkönnyű dupla túrós táska

Összekeverjük a lisztet a sóval és a porcukorral. A fagyos vajat egycentis kockákra vágjuk. Egy robotgép tartályába szórjuk a cukros lisztet, rádobjuk a vajat, és pár nyomással morzsásítjuk. Akkor jó, ha a vaj még pici lencsényi darabokban látszódik benne. Nagy tálra vagy deszkára borítjuk. Hozzáadjuk a túrót, és gyors kézzel összegyúrjuk. Minél kevesebbet érintkezik a meleg kezünkkel a tészta, annál omlósabb lesz a végeredmény. Cipót formázunk belőle, átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Elővesszük a lehűlt tésztát, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk körülbelül 3 mm vastagságú téglalappá. Éles késsel négyzetekre vágjuk (8-10 cm oldalhosszal). Mindegyik közepére teszünk egy nagy adag tölteléket. A négy csücsköt középre hajtjuk, kicsit összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe legalább fél órára. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A hideg tepsit berakjuk a forró sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Nem valószínű, hogy marad belőle, de remekül fagyasztható.

Különleges túrós batyu

kaloria 210 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink